Saturday, November 26, 2016

Coffee & Chocolate bars - "Masaliisa"

During the 80's, there was no party where this confection wasn't served. Or was there? This pastry is, Mokkapalat or Masaliisa, to my mind, the most iconic pastry of that decade. I forgot this for years and years, until my husband mentioned this once. Name "Mokkapalat" is more common with Finns, but In Pori area they call it "Masaliisa". Even I'm not from that area I found the name so amusing, I startet to use it instead of "Mokkapalat"

To me, the best part of the pastry is the frosting, and there never enough it. So why not put it in to two layers? I kind og a made cake using this bar, and this way I managed to get more frosting into my piece of bar. 


Coffee & Chocolate bars "Masaliisa"
For 4-6 person
For the cake
5 dl sugar
5 dl all-purpose flour
1 1/2 tsp baking soda
1tsp salt
2 1/2 dl water
200 g butter
4 tbsp unsweetened cocoa powder
1dl strong coffee (with milk)
2 eggs
For the frosting
50 g butter
500 g icing sugar
5 tbsp strong coffee
1-1½ tbsp unsweetened cocoa powder

Mix all dry ingredients together (sugar, flour and baking soda)Put butter, water and cocoa powder intoa a pan and bring to a boil. Combine the flour mixture and cocoa mixture. Addt 1 dl (milk) coffee, and let cool. When the dough has cool enough, stir in the eggs. Spread on cookie sheet and bake at 200 degrees for 20 minutes. Let cool. Then split the cake in half.

For the frosting, melt the butter in a saucepan and mix with other ingredients. Mix until smooth. If the mixture seems too stiff add a little e.g. milk, and if it seems too loose, you can add more powdered sugar. Keep the mixture warm for the frosting. Spread the frosting evenly over the both cake pieces. Lift the other part of the on cake over the other.
Sprinkle with nonpareil, and just Enjoy!


32 comments:

  1. Ooh, kuorrutusta kahdessa kerroksessa! Mind blown! Sitä kun ei ikinä oo tarpeeksi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin se jännästi mullekin tuli mieleen vasta tällä iällä :D

      Delete
  2. Masaliisa, enpä ole ennen kuullut! Mokkapaloista on moneksi, ihan parhaita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne on tosi hyviä, ja tykkään erityisesti kun kahvia on käytetty runsaasti

      Delete
  3. Täydellinen idea laittaa kuorrutetta kahteen kerrokseen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikö? Sehän on parasta, mutta kun ei sitä suoraan kulhostakaan kehtaa syödä, niin pitää laittaa keinolla millä hyvänsä sitä itse leivonnaiseen.

      Delete
  4. Masaliisa on miulle ihan uusi nimi, mutta mokkapalojen suosio on kyllä voimissaan edelleen. Miustakin kuorrute on se paras juttu, joten ihan täydellinen idea laittaa sitä kahteen kerrokseen! Miksi en ole itse keksinyt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minäkin keksin vasta näin 40 vuoden jälkeen... :D

      Delete
  5. Kuorrute onkin parasta piirakassa, hyvä siis laittaa kahteen kerrokseen. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, ja jos kehtaisin, söisin sitä suoraan kulhosta ilman mitään kakkupohjaa

      Delete
  6. Masliisaksi sitä minäkin kutsuin aina lapsuudessa, nykyään mokkapalat ja masalissu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että nimi on jollekin tuttu. Masalissuksikin tosiaan voisi sitä kutsua.

      Delete
  7. Mokkapalaleivokset tai siis Masaliisaleivokset - ihanaa herkkua taas hieman erilaisessa muodossa tai oikeastaan esillepanossa. Mokkapala maistuu aina ja on kyllä yllättävän suosittu koulujen kahvituksissa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä kun luulin, että mokkapalat on täysin unohdettu juttu kun en niihin ole missään törmännyt enää. MUtta mulla ei olekaan mitään kosketuspintaa koulumaailmaan.

      Delete
  8. Masaliisasta en oo kuullutkaan ennen. Kuorrutus kahdessa kerroksessa on myös jotain uutta ja ihanaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. JA kun kerran laittaa kahteen kerrokseen, niin jatkossa ei vaan pysty tyytymään vähempään.

      Delete
  9. Masaliisa <3 täällä länsirannikolla ainakin puhutaan sillä nimellä. Aina yhtä hyvää ja kuorrutetta pitää tehdä aina tupla-annos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eli tämä onkin länsirannikon termi, ei pelkästään Porin? Aina oppii uutta :) Ja todellakin tupla-annos kuorrutetta.

      Delete
  10. Jahas - mun kommentti katosi. Toivottavasti tämä tulee perille :D
    Masaliina-nimeä en ole minäkään kuullut aiemmin. Mutta sitä piti sanomani, että nerokas tuo kahden kerroksen kuorrutus!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yksinkertaiset tai itsestäänselvät idea on usein niitä nerokkaimpia :) Ja sitten ihmettelee itsekin miten ei ole sitä aiemmin keksinyt

      Delete
  11. Haha, tulin tänne kovin uteliaana lukemaan mikä ihme se sellainen Masaliisa on ja sehän on tosiaan tuttu mokkapalat :D hauska nimi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu, tuttu tuote. Tuttu varmaan jokaiselle suomalaiselle

      Delete
  12. Masaliisa! Mahtava nimitys! Mokkapalat on ikisuosikki, hauska nähdä siitä päivitetty versio :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myös mun mielestäni tuo Masaliisa on hauska nimi

      Delete
  13. Porilainen ystäväni puhuu aina Masaliisasta, minä Tuulamantortusta ja kolmas kaveri lentokentästä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle tuo Tuulamantorttu on aivan uusi nimitys, eikä lentokenttäkään ole tullut tässä yhteydessä tutuksi.

      Delete
  14. Onpa herkun näköinen! Tykkään kahvin mausta leivonnaisissa, jopa enemmän kuin suklaasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä tykkään myös kahvin mausta, ja silloin tällöin myös jopa enemmän kuin suklaan mausta

      Delete
  15. Loistoidis tuo tuplakuorrutus! Masaliisa on mulle ihan uusi nimi, meillä on aina puhuttu vaan mokkapaloista - Masaliisa on paljon hauskempi 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masaliisa on tosiaan paljon hauskempi nimi.

      Delete
  16. Tuplamokkapala! Olet nero! :D

    ReplyDelete